Merete Nordentoft Professor

Stilling: Profesor

Uddannelse: Cand. med

Mobil / Cell (+45) 20 60 75 52
E-mail: merete.nordentoft@regionh.dk

Profil på Researchgate:
https://www.researchgate.net/profile/Merete_Nordentoft


Forskningsområder

Professor Merete Nordentoft blev læge fra Københavns Universitet i 1982 og speciallæge i psykiatri i 1994. Efter sin ph.d. i 1994 blev hun Master of Public Health fra the Nordic School of Public Health Göteborg med afhandlingen “Suicide and attempted suicide” og i 2007 dr.med. ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet med afhandlingen “Prevention of suicide and attempted suicide in Denmark. Epidemiological studies of suicide and intervention studies in selected risk groups”.

Merete Nordentoft arbejder som overlæge på Psykiatrisk Center København, hvor hun også leder en forskningsenhed med over 50 forskere tilknyttet, hvor undervisning, forskning og forsøg sikrer et højt læringselement i Merete Nordentofts hverdag.

Merete Nordentoft har arbejdet med selvmordsforebyggelse siden 1997 og har en stor aktie i den nationale handlingsplan for forebyggelse af selvmord. Med sit fokus på tidlig indsats har hun haft stor betydning for arbejdet med at mindske antallet af selvmord. Hun har som ildsjæl på det psykiatriske område kombineret høj forskningsfaglighed med patientfokus og sundhedspolitisk engagement og holdninger til, hvordan psykiatriske patienter skal modtages med værdighed på hospitalerne. Hun er også bestyrelsesformand i OMBOLD, der er en boldklub for socialt udsatte og bestyrelsesmedlem i Livslinien.

Adresse:
Danish Research Institute for Suicide Prevention – DRISP
Mental Health Center Copenhagen
Kildegaardsvej 28, Opg. 15, 4. sal
DK-2900 Hellerup
Denmark